Τι να ντύσω το μωρό μου τις Απόκριες;


Έως τα 2 τους χρόνια, τα μωρά δεν καταλαβαίνουν πολλά από το νόημα που έχουν οι Απόκριες και οι μεταμφιέσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν τα ζωηρά χρώματα ή τα βλέμματα θαυμασμού από τους γύρω τους όταν εμφανίζονται με την αποκριάτικη στολή τους!

Εκτός αυτού, οι γονείς τρελαίνονται να βλέπουν τα μικρά τους ντυμένα. Η μωρουδιακή μεταμφίεση τα κάνει ακόμα πιο αξιολάτρευτα απ’ό,τι είναι!

Ας δούμε όμως τι μπορεί να ντυθεί ένα μωρό για να διαλέξουμε την κατάλληλη στολή για το δικό μας. Οι στολές φοριούνται πάνω από τα ρουχαλάκια του μωρού και δεν απαιτούν κάποιο άλλο αξεσουάρ ή άλλο αντικείμενο για να είναι ολοκληρωμένες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα διάφορα ζωάκια. Για παράδειγμα, το κουνελάκι σε ολόσωμη φόρμα με φουντωτή ουρά και μεγάλα αυτιά ταιριάζει σε κάθε μωρό ανεξαιρέτως! Επίσης, η γατούλα είναι πολύ διαδεδομένη και κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές και διάφορα χρώματα. Η μέλισσα με τις κεραίες της και τα φτερά θα ταιριάξει τέλεια σε ένα μωρό που ‘ζουζουνίζει’ συχνά! Το ίδιο και η πασχαλίτσα και η πεταλούδα.

Το τιγράκι και το πιγκουινάκι είναι κάπως πιο πρωτότυπες και αναμένεται να τραβήξουν επίμονα βλέμματα! Θα βρείτε όμως εύκολα και στολές νεράιδας, Κοκκινοσκουφίτσας, πριγκίπισσας, ή γοργόνας για τα κορίτσια, και πειρατή, νίντζα, ιππότη, ακόμα και σεφ για τα αγόρια! Τα ταλέντα του παιδιού φαίνονται εξάλλου από νωρίς!

“Έτοιμο το φαγητό! Μαμά, μπαμπά στο τραπέζι!”

Στις επώνυμες στολές από διάφορους ήρωες, ο Μίκυ και η Μίνι κυριαρχούν στα μπεμπέ, και τους πηγαίνουν πραγματικά γάντι! Αλλά και άλλοι ήρωες από χαρακτήρες του Ντίσνεϋ και όχι μόνο.

Αν δεν έχετε προλάβει να προμηθευτείτε τη στολή του μωρού σας, και είναι ήδη αργά, υπάρχουν και οι λύσεις των σετ από αξεσουάρ που φορεμένα με τα ρούχα του μωρού δημιουργούν αμέσως αμέσως μία πανέμορφη μεταμφίεση. Μπορείτε να βρείτε σετ με φτερά, ραβδάκι και φουστίτσα για όμορφες πεταλούδες σε πολλά διαφορετικά σχέδια, αντίστοιχα σε μέλισσα, πασχαλίτσα κ.ά.

Για τα αγόρια, ένα σκέτο καπέλο σε μέγεθος μπεμπέ μπορεί να δημιουγήσει από μόνο του μία μεταμφίεση όπως για παράδειγμα στον αστυνομικό, τον ναύτη, τον πυροσβέστη, τον κινέζο κ.ά. Αρκεί το νούμερο να είναι το πιο μικρό!

Τέτοια σετ ή αξεσουάρ αξίζει να έχετε πάντα στο σπίτι για παν ενδεχόμενο. Στη συνέχεια μπορούν να δωθούν στο μικρότερο αδερφάκι, ή αν δεν υπάρχει αδερφάκι, σε μικρότερους φίλους του μωρού σας που θα έχει πια μεγαλώσει.