Οργανώστε ένα πασχαλινό κυνήγι θησαυρού για τα παιδιά


Το κυνήγι θησαυρού είναι από τα ωραιότερα παιχνίδια για μικρές ομαδούλες παιδιών. Προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συνεργαστούν, να μπουν στο πνεύμα της ομάδας, να ασχοληθούν με την επίλυση γρίφων, να ακονίσουν το μυαλουδάκι τους και να κινηθούν επίσης, τρέχοντας από το ένα σημείο στο άλλο. Με λίγα λόγια, ένα παιχνίδι που τα έχει όλα! Υπέρμετρο ενθουσιασμό, γέλια και βαθιά συγκίνηση μετά από την ανακάλυψη κάθε καινούριου στοιχείου. Το Πάσχα, το κλασικό κυνήγι θησαυρού γίνεται φυσικά με τί άλλο; με αυγά!

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ένα επιτυχημένο πασχαλινό παιχνίδι θησαυρού

Προμηθευτείτε αυγά σε διάφορα σχήματα και χρώματα για ποικιλία. Τα αυγά αυτά θα πρέπει να τα κρύψετε σε διάφορα σημεία του χώρου που θα γίνει το παιχνίδι με τρόπο τέτοιο ώστε να μην φαίνονται με μια ματιά. Θα πρέπει να είναι κρυμμένα όσο γίνεται καλύτερα.

Ετοιμάστε τα χαρτάκια με τα στοιχεία που θα δώσετε στα παιδιά από τον ένα σταθμό στον άλλο. Πχ. αν τα πρώτα αυγά είναι κρυμμένα κοντά σε κάποιο συγκεκριμένο δέντρο, γράψτε με τη μορφή γρίφου ένα μήνυμα που να κατευθύνει τα παιδιά σε αυτό το δέντρο. Αν στη συνέχεια τα αυγά είναι κρυμμένα στο γραμματοκιβώτιο, γράψτε στο χαρτάκι ένα clue που να τα πονηρεύει ότι είναι εκεί.

Το κάθε χαρτάκι μπαίνει στον σταθμό πριν από κάθε κρυψώνα. Κάθε φορά που τα παιδιά βρίσκουν αυγά, θα βρίσκουν και το επόμενο χαρτάκι.

Στο τέλος του παιχνιδιού, θα πρέπει να υπάρχει ένας θησαυρός. Αν το γκρουπάκι των παιδιών είναι μικρό, ιδανικά μπορείτε να προβλέψετε για πασχαλινά παιχνιδάκια ώστε το κάθε παιδί να πάρει το δικό του. Λούτρινα κουκλάκια, καλαθάκια με ζωάκια μινιατούρες, χρωματιστά ποτιστήρια ή πασχαλινά διακοσμητικά είναι μερικές μόνο ιδέες.

Ο θησαυρός μπορεί να είναι και φαγώσιμος όπως σοκολατένια αυγά ή κουνελάκια ή και άυλος, σε μορφή εισόδου σε μία θεατρική παράσταση για παράδειγμα, κατά προτίμηση με πασχαλινό θέμα.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και κάντε τον προγραμματισμό σωστά ώστε όλα να πάνε ρολόι. Όσο περισσότεροι οι σταθμοί, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το παιχνίδι και τόσο περισσότερο θα διασκεδάσουν τα παιδιά. Εσείς, θα γεμίσετε με ευχαρίστηση βλέποντάς τα να προβληματίζονται προσπαθώντας να κινηθούν από τον ένα σταθμό στον άλλο και να ξεφωνίζουν με χαρά κάθε φορά που ανακαλύπτουν κρυμμένα αυγά!