Τα πολυαγαπημένα αυτοκινητάκια που αγαπούν αγόρια και κορίτσια!


Ποιος δεν έχει παίξει κάποια στιγμή στη ζωή του με αυτοκινητάκια; Είναι ένα από τα πιο διαχρονικά παιχνίδια που δε θα σταματήσει να ενθουσιάζει τα παιδιά. Αυτοκίνητα σε όλα τα μεγέθη και στυλ γίνονται αντικείμενο πόθου και συνοδεύουν το παιχνίδι με τον πιο μαγικό τρόπο. Ας δούμε τα διάφορα είδη με μια ματιά:

Αυτοκίνητα με ρόλους

Πυροσβεστικά, αστυνομικά, εκσκαφείς, φορτηγά όλων των τύπων, μπετονιέρες, ασθενοφόρα, τρακτέρ, και πολλά άλλα, διδάσκουν στα παιδιά πολλούς από τους βασικούς πυλώνες της σύγχρονης κοινωνίας.

Με βάση την κίνηση

Πολλά αυτοκίνητα είναι ελεύθερης κίνησης (free wheels), άλλα λειτουργούν με την τριβή και αν τα μετακινήσουμε λίγο προς τα πίσω ‘φορτίζουν’ και προχωράνε μπροστά με δύναμη από μόνα τους (friction). Κάποια άλλα πάλι, λειτουργούν με μπαταρία και κινούνται με το άνοιγμα ενός διακόπτη, ενώ κάποια από τα πιο δημοφιλή είναι τα τηλεκατευθυνόμενα που με ένα τηλεκοντρόλ τα μετακινούμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Είτε κινούνται μόνα τους ή με τη βοήθειά μας, δεν υπάρχει όριο στους τρόπους που μπορούμε να παίξουμε με ένα αυτοκινητάκι. Στο πάτωμα, στο γρασίδι, σε ανηφόρες και κατηφόρες, σε ανώμαλους δρόμους κτλ.

Τα συλλεκτικά

Στη γκάμα των αυτοκινήτων θα βρούμε φυσικά και μερικά αυτοκίνητα που είναι περισσότερο για χάζι παρά για παιχνίδι. Συνήθως είναι μεταλλικά και ιδιαίτερα περίτεχνα, συχνά ακριβή αντίγραφα αληθινών μοντέλων. Αυτά τα συγκεντρώνουμε και χτίζουμε τη συλλογή μας με τα χρόνια.

Άλλα οχήματα

Από τα οχήματα δεν λείπουν φυσικά και οι μηχανές, τα αγωνιστικά, τα τραίνα, τα ιπτάμενα (αεροπλάνα, ελικόπτερα), τα υποβρύχια, τα πλοία κ.ά. Η ποικιλία είναι ατελείωτη και δύσκολα δεν θα βρούμε κάτι που θα ενθουσιάσει ένα παιδί. Είτε είναι αγόρι ή κορίτσι.

Η απίστευτη χαρά και ο ενθουσιασμός ενός παιδιού όταν του δωρίζουμε ένα αυτοκινητάκι είναι κάτι που οι περισσότεροι μεγάλοι έχουμε βιώσει. Δεν είναι τυχαίο που τα αυτοκινητάκια είναι από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια σε όλο τον κόσμο!