Ιδέες παιχνιδιών για την πασχαλινή λαμπάδα


Η λαμπάδα είναι πάντα κάτι που ενθουσιάζει τα παιδιά! Όποια διακόσμηση και να έχει, είναι πάντα καλοδεχούμενη, αν όμως η λαμπάδα τους έχει πάνω και ένα παιχνιδάκι, τα παιδιά ενθουσιάζονται διπλά. Ας δούμε κάποια παιχνίδια που μπορούν εύκολα να συνοδεύσουν τη λαμπάδα φέτος το Πάσχα:

Τα λούτρινα κουκλάκια

Μία λαμπάδα με πολλές κορδέλες και ένα λούτρινο κουκλάκι είναι το πιο γλυκό και προσωπικό δώρο για ένα παιδί. Το κουκλάκι μπορεί να είναι πασχαλινό όπως ένα κοτοπουλάκι, ή οτιδήποτε άλλο αν ξέρουμε ότι το παιδί έχει αδυναμία σε ένα συγκεκριμένο ζωάκι.

Κούκλες

Οι κούκλες είναι επίσης ένα ιδανικό παιχνίδι για τη λαμπάδα, αφενός επειδή τις λατρεύουν τα παιδιά αλλά και επειδή μπορούν εύκολα να στηριχτούν πάνω στη λαμπάδα λόγω του σχήματός τους. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από κούκλες όπως, κούκλες – μωρά, πριγκίπισσες, υφασμάτινες κούκλες, γοργόνες κ.ά.

Μίνι επιτραπέζιο

Μία ωραία ιδέα είναι και ένα μίνι επιτραπέζιο που μπορεί το παιδί να παίξει με άλλους. Υπάρχουν διάφορα επιτραπέζια που έχουν το μέγεθος που θέλουμε για να μπουν στη λαμπάδα όπως, τάβλι, σκάκι, ντόμινο, παιχνίδια με κάρτες, μπίνγκο, φιδάκι κ.ά.

Αυτοκινητάκια

Τα αυτοκινητάκια είναι άλλο ένα αγαπημένο παιχνίδι που ξετρελαίνει τα παιδιά. Από πολύ μικρά μέχρι μεσαία σε μέγεθος, μπορούν να στηριχθούν εύκολα στη λαμπάδα με το κουτί τους. Αυτοκούρδιστα, με μπαταρία ή χωρίς, ακόμα και τηλεκατευθυνόμενα ή και άλλα μεταφορικά μέσα όπως πλοία, ελικόπτερα και αεροπλάνα, είναι μερικές μόνο επιλογές.

Παζλ

Μπορούμε όμως να βάλουμε και ένα ωραίο παζλ σε μικρό κουτάκι πάντα, σε συνδυασμό με λίγα σοκολατένια αυγά και ένα μπουκαλάκι με σαπουνόφουσκες! Ή με ένα μικροπαιχνιδάκι όπως ένα ελατήριο, έναν μαγικό κύβο, μία μαλακή μπάλα, ή ένα αυγό με έκπληξη. Τέτοια παιχνιδάκια μπορεί να απασχολούν τα παιδιά για ώρες και να τους προσφέρουν ατελείωτες στιγμές χαράς!