Παιχνίδια εξωτερικού χώρου που λατρεύουν τα παιδιά


Ζεσταίνει ο καιρός και πλησιάζει το καλοκαίρι! Η μέρα μεγαλώνει και τα παιδιά βγαίνουν χαρούμενα έξω για ατελείωτο παιχνίδι με οικογένεια και φίλους. Ποια είναι όμως τα παιχνίδια που διαχρονικά συναρπάζουν τα παιδιά; Ας δούμε μερικά από αυτά.

Η μπάλα

Ό,τι μορφή και να έχει, μία μπάλα είναι η τέλεια αφορμή για παιχνίδι. Ακόμα και ένα μωρό μπορεί να παίξει μπάλα, ενώ αγόρια και κορίτσια (εξίσου) γοητεύονται από τα σχήματα, τα χρώματα, τα μεγέθη, τη ‘συμπεριφορά’ των διαφορετικών ειδών μπάλας που κυκλοφορούν. Τρελόμπαλες, μπάλες διαφορετικών σπορ όπως το ποδόσφαιρο, το βόλευ, το μπάσκετ, μπάλες για τη θάλασσα, μπάλες λούτρινες, μπάλες φουσκωτές και τόσες άλλες που θα θέλαμε πολλές γραμμές για να της απαριθμήσουμε. Η μπάλα, το απόλυτο παιχνίδι κατά πολλούς, δεν σταματάει να μάς διασκεδάζει, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το παιχνίδι με την άμμο

Να μία μορφή παιχνιδιού που δεν ξεπερνάμε ποτέ όσο και αν μεγαλώσουμε. Γιατί οι στιγμές που περάσαμε στην παραλία, κάτω από τον ήλιο με τα κουβαδάκια μας, χαράσσονται βαθιά μέσα στη μνήμη μας και μάς ακολουθούν για μια ζωή, σαν μία ανάμνηση αγνής, απόλυτης ευτυχίας. Κουβαδάκια, φτυαράκια, σουρωτήρια, καλούπια για διάφορα σχήματα πάνω στην άμμο και χίλια δυο άλλα είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία μας για φανταστικές κατασκευές με άμμο. Απαραίτητα φυσικά και τα αξεσουάρ για τον ήλιο, όπως καπέλα, αντηλιακό, ρούχα κ.ά., γιατί το παιχνίδι στην άμμο μάς κάνει να χάνουμε για τα καλά την αίσθηση του χρόνου.

Τα φουσκωτά παιχνίδια

Στρώματα, ζωάκια, βαρκούλες, σανίδες, μπάλες, πισίνες και οτιδήποτε άλλο που φουσκώνεται ξετρελαίνει μεγάλους και παιδιά. Ειδικά για τα παιδιά, τα φουσκωτά γίνονται πόλος έλξης στην παραλία και εντυπωσιάζουν τους δεινούς κολυμβητές κάθε ηλικίας οι οποίοι σπεύδουν να εξερευνήσουν κάθε πρωτότυπο φουσκωτό. Και οι παρέες μεγαλώνουν..

Τα αξεσουάρ κολύμβησης

Οι μάσκες και τα βατραχοπέδιλα, τα γυαλάκια, ο αναπνευστήρας, τα σωσίβια, τα μπρατσάκια και άλλα πολλά που μάς συνοδεύουν στις πρώτες μας προσπάθειες στην κολύμβηση ή στην εξερεύνηση του μαγευτικού βυθού όταν πια έχουμε κατακτήσει την κολύμβηση, κάνουν τη ζωή λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Και μάς γεμίζουν ενθουσιασμό και νέες εμπειρίες. Μάς κάνουν ένα με τη φύση.

Παιχνίδια με ρόδες

Το ποδήλατο, τα πατίνια, το σκέιτ και οτιδήποτε άλλο έχει ρόδες πέφτει σε αυτή την κατηγορία. Ποιο παιδί δεν θυμάται το πρώτο του ποδήλατο; Ποιο παιδί δεν έχει ξενυχτήσει στην παιδική χαρά κάνοντας διάφορα πειράματα με το πατίνι του για να τελειοποιήσει μία τεχνική; Και πόσες τούμπες δεν έχουμε φάει όλοι με αυτά τα, κατά τα άλλα, λατρευτά παιχνίδια; Κι όμως, δεν είναι οι τούμπες που μένουν στη μνήμη μας, αλλά η χαρά και η ευτυχία που νιώθαμε στη συντροφιά τους. Γιατί οτιδήποτε έχει ρόδες, απλώς, το αγαπάμε.