Γιατί αρέσει στα παιδιά να ντύνονται τις Απόκριες


Οι Απόκριες είναι μία εποχή χαράς για τα παιδιά! Συζητούν με τους φίλους τους τί θα ντυθούν, αναμένουν με αγωνία το πάρτι και συχνά βάζουν τη στολή τους για να κάνουν την καθημερινή τους βόλτα με τους γονείς. Γιατί αρέσει τόσο στα παιδιά να ντύνονται;

Είναι μία μορφή έκφρασης

Πρώτα απ’όλα, είναι η ευκαιρία να δηλώσουν ξεκάθαρα σε όλους κάτι που τα χαρακτηρίζει, κάτι που τα εκφράζει. Συχνά επιλέγουν έναν ήρωα και ταυτίζονται μαζί του. Αγαπούν όμως και τις στολές από διάφορα επαγγέλματα που θαυμάζουν. Όσο φοράνε τη στολή, για λίγο καιρό δανείζονται λίγη από την αίγλη του ρόλου και αυτό τα γεμίζει με αυτοπεποίθηση και χαρά.

Το στοιχείο της έκπληξης

Καμιά φορά κρύβουν από τους φίλους τους το τί θα ντυθούν, για να τους εντυπωσιάσουν όταν θα βρεθούν όλα μαζί μασκαρεμένα! Κάποια επιλέγουν μάσκες που καλύπτουν το πρόσωπο για να μην τα αναγνωρίσουν οι άλλοι και να τους αφήσουν να αναρωτιούνται! Η πιο ευρηματική ή όμορφη στολή συνήθως κερδίζει τις εντυπώσεις και συζητιέται πολύ..

Γεμίζουν με αυτοπεποίθηση

Η ευκαιρία να γίνουν έστω και νοητά κάποιος ή κάποια που θαυμάζουν, γεμίζει τα παιδιά με αυτοπεποίθηση. Τα κορίτσια νιώθουν όμορφα και τα αγόρια δυναμικά και γεμάτα δύναμη. Η στολή τους συνοδεύεται από μία μοναδική παιδική περηφάνια.

Μιμούνται τους μεγάλους

Η μεταμφίεση στις Απόκριες είναι ένας τρόπος τα παιδιά να προσποιηθούν ότι είναι μεγάλοι! Ένας τρανός και τολμηρός πυροσβέστης προστατεύει όλους τους άλλους από κινδύνους. Ένας κάουμπόυ καλπάζει με το άλογό του στο ηλιοβασίλεμα. Μία Χιονάτη περιμένει τον πρίγκηπά της να την ξυπνήσει από τον βαθύ της ύπνο. Τα παιδιά γίνονται για λίγο ό,τι είναι και οι μεγάλοι, δυνατοί, όμορφοι, ικανοί για όλα και ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους.

Ευκαιρία για παιχνίδι ρόλων

Η στολή δίνει στα παιδιά την έμπνευση να σκαρφιστούν χίλια δυο παιχνίδια που μπορούν να παίξουν με τους μασκαρεμένους φίλους τους. Μπαίνουν πραγματικά στο πετσί του ρόλου και φτιάχνουν σενάρια που δύσκολα τα φαντάζεται ένας ενήλικος! Τα παιδιά, είναι φυσικοί ηθοποιοί – τα παιχνίδια ρόλων εκπαιδεύουν τη φαντασία τους, καλλιεργούν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τα γεμίζουν με χαρά, διασκέδαση και ψυχαγωγία προικίζοντάς τα με πολύτιμες αναμνήσεις!